Kremowa jajecznica z serem feta

 

Jajecznica na śniadanie oznacza niemalże nieskończoność przeróżnych kompozycji. Oto jedna z kolejnych wariacji na temat tego jakże banalnie prostego przysmaku – niezwykle kremowa i delikatna jajecznica z serem feta. Koniecznie musicie jej spróbować – smażone na maśle jajka perfekcyjnie komponują się z delikatnym serem, który nadaje im swojego charakterystycznego smaku.

Kremowa jajecznica z serem feta

  • 2-3 jajka
  • ok.50 g pokruszonego sera feta
  • sól
  • posiekany szczypiorek do posypania
  • masło do smażenia

Jajka rozmąć w misce z dodatkiem pokruszonej w palcach fety (nie za bardzo, bo feta jest słona w smaku). Na patelni rozgrzej łyżkę masła i smaż jajecznicę aż zetnie się na twój ulubiony sposób. Jedz posypaną świeżym szczypiorkiem z dodatkiem świeżego pieczywa.

Voila!

Kremowa jajecznica z serem feta

Kremowa jajecznica z serem feta
Oceń

3 komentarze

  1. Takiej jajecznicy jeszcze nie robiłam, muszę wypróbować, zamiast fety dodam ser Bałkański(z lidla), jest mniej słony, na pewno wyjdzie pysznie:)

    • Tak, ser bałkański z Lidla także się nada, zresztą ich feta wcale nie jest taka bardzo słona – zdecydowanie mniej niż sery typu favita! 🙂

  2. jajecznica o poranku oznacza pyszne śniadanie, zdecydowanie.

Masz ochotę? A może zjadłeś i ci smakowało? Daj mi o tym znać! Zostaw komentarz :)