Drukuj
Kakaowy pudding z tapioki z granatem

Kakaowy pudding z tapioki z granatem

deser z tapioki gotowanej w mleku roślinnym z kakao i owocami

Kategoria Desery
Kuchnia wegetariańska
Przygotowanie 5 minutes
Gotowanie 20 minutes
W sumie 25 minutes
Porcji 4 porcje
Autor JestPysznie.pl

Składniki

  • 80 g tapioki
  • 350 ml "mleka" ryżowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 łyżeczka kakao
  • 4 łyżki pestek grantu
  • wiórki lub płatki kokosowe do przybrania

Sposób przygotowania

  1. W niewielkiej ilości płynu rozprowadź kakao.

  2. W garnku zagotuj mleko ryżowe, dodaj cukier i rozprowadzone kakao. Dodaj przepłukaną tapiokę i często mieszając gotuj ok. 20 minut aż tapioka zrobi się przezroczysta i miękka.

  3. Ugotowaną tapiokę przełóż do miseczek lub salaterek, pozwól lekko ostygnąć

  4. Udekoruj pestkami granatu, wiórkami kokosowymi i np. listkiem mięty.