Drukuj
Pasta z paluszków surimi

Pasta z paluszków krabowych (surimi)

szybki dip z paluszków surimi, idealny do krakersów

Kategoria Dipy, Przekąska, Przystawka
Kuchnia portugalska
Przygotowanie 5 minutes
W sumie 5 minutes
Porcji 1 miseczka
Autor JestPysznie.pl

Składniki

  • 200 g paluszków krabowych surimi
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka serka typu philadephia
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Sposób przygotowania

  1. Paluszki krabowe pokrój na mniejsze kawałki, dodaj majonez, serek, wyciśnięty ząbek czosnku i szczyptę soli.

  2. Miksuj krótko blenderem na gęstą pastę.

  3. Podawaj z krakersami, sucharkami, świeżymi warzywami lub chrupkim pieczywem.

Uwagi i porady

Paluszki krabowe możesz też bardzo drobno posiekać, jeśli nie masz pod ręką blendera. 
Opcjonalnie dodaj jedno, ugotowane na twardo jajko.