Słowem wstępu

Drogi Czytelniku!

W kuchni każdy może być szefem. Nawet jeśli jeszcze nigdy nie był!
Trzeba posiadać wybitne zdolności… aby spalić garnek podczas gotowania wody – do zrobienia czegoś pysznego wystarczy odrobina dobrych chęci.

Oczywiście, jednym przychodzi to łatwiej, drugim trudniej. Są tacy, którzy gotowanie mają we krwi. Inni uczą się metodą prób i błędów – przesolone ziemniaki, rozgotowany ryż, niedosmażone kotlety – kto nie zaliczył takich wpadek? Jednym wystarczą proste smaki, inni poszukują wykwintnych dań. Ale wszyscy, niezależnie od tego, do której grupy należymy, lubimy smaczne jedzenie.

Ta strona to garść pomysłów, trochę przepisów, szczypta oczywistości. To relacja z codziennych zmagań z brudnymi garami, z koniecznością oszczędnego gospodarowania zasobami portfela i rozsądnego zapełniania lodówki. Znajdą się tutaj tradycyjne dania, królujące na talerzach polskich rodzin podczas niedzielnych obiadów oraz inspirowane kuchnią z wielu zakątków świata. Proste i eleganckie. Ekspresowe i czasochłonne. Smaczne, zdrowe i w zasięgu (prawie) każdej kieszeni.

Mam nadzieję, że odwiedzając tę stronę znajdziesz coś dla siebie. Jeśli zobaczenie zdjęcia prostej jajecznicy sprawi, że nabierzesz na nią ochoty, przygotujesz, a potem spałaszujesz ze smakiem – będzie to dla mnie największą nagrodą.

Życzę wielu smacznych inspiracji.

Masz ochotę? A może zjadłeś i ci smakowało? Daj mi o tym znać! Zostaw komentarz :)