Jajecznica z pieczarkami
Jajka na śniadanie to zawsze dobry pomysł. Pyszne i pożywne jajka można przygotować w wielu odsłonach. Jajecznica z pieczarkami to prosty sposób na szybkie przyrządzenie jajek.

Sposóbów na jajecznicę jest mnóstwo. Najczęściej przygotowuję ją na maśle – nie przepadam za jajkami smażonymi na oleju. Masło świetnie podbija smak smażonych jajek.
Do jajecznicy można dodać wiele różnych składników. Kiełbasy i wędliny, różnego rodzaju warzywa i grzyby. Jeden z niezawodnych pomysłów to jajecznica z pieczarkami. Wystarczy podsmażyć pieczarki na maśle, wbić jajka i smażyć na małym ogniu, mieszając aż jajka się zetną do stanu, jaki najbardziej nam odpowiada. Ja nie przepadam za półpłynną jajecznicą. Białka muszą być dobrze ścięte, ale to jak długo będziesz smażyć jajecznicę zależy od twoich upodobań.
Zobacz tez inne pomysły na śniadania
Jajecznicę z pieczarkami możesz posypać posiekanym szczypiorkiem lub inną ulubioną zieleniną, na przykład natką pietruszki. Najlepiej smakuje z kromką chleba z masłem.

Jajecznica z pieczarkami
Opis
Śniadaniowa jajecznica z dodatkiem podsmażonych na maśle pieczarek.
Składniki
Przygotowanie
-
Pieczarki umyj i pokrój na plasterki. Na patelni rozgrzej masło i podsmażaj pieczarki aż lekko się zezłocą. Dopraw do smaku szczyptą solą, pieprzu oraz słodkiej i ostrej papryki.
-
Wbij jajka i smaż na małym ogniu mieszając, aż zetną się do twojej ulubionej konsystencji.
Jajecznicę podawaj posypaną świeżym szczypiorkiem, z pieczywem.