Kasza kuskus z serkiem wiejskim i bananem
Kasza kuskus to ciekawy produkt, który można wykorzystać na wiele sposobów. Gotowa w kilka minut, jak danie instant. Kuskus z serkiem wiejskim i bananem może być świetnym rozwiązaniem na szybkie śniadanie na słodko.

Jedną z kulinarnych ciekawostek jest to, że produkty, które pozornie kojarzą się nam z daniami wytrawnymi bardzo często sprawdzają się także w wersji na słodko. Świetnym przykładem jest kasza kuskus. Z dodatkiem świeżych owoców, miodu i wiejskiego serka stanowi idealną propozycję śniadaniową.
Kaszka kuskus to błyskawiczna kasza pszenna – nazywana kaszą jedynie umownie, bo tak naprawdę nią nie jest. Zalewa się ją wodą, bulionem, mlekiem czy sokiem owocowym, a po kilku minutach jest gotowa. Świetnie spisuje się nie tylko jako dodatek do obiadu, ale także w sałatkach czy też, tak jak tutaj, na śniadanie.

Kasza kuskus z serkiem wiejskim i bananem
Opis
Szybkie śniadanie z kaszą kuskus i serkiem wiejskim z dodatkiem banana. Pożywny sposób na kaszę kuskus na słodko.
Składniki
Przygotowanie
-
Kaszę kuskus wsyp do miseczki i zalej gorącym mlekiem tak, aby sięgało ok. 1 cm ponad poziom kaszy. Odstaw na 5 minut pod przykryciem, a następnie przemieszaj kaszę widelcem.
-
Do gotowej kaszy dodaj serek wiejski, pokrojonego w plasterki banana, posyp cynamonem i polej odrobiną miodu.