Makaron z aromatycznym sosem ze świeżych pomidorów i rukolą - lekki obiad lub kolacja idealna.
Makron ugotuj w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Pomidory sparz we wrzątku i obierz ze skóry, a następnie pokrój w grubą kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj drobno.
W garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy i zeszklij cebulę oraz czosnek. Dodaj pokrojone pomidory, po szczypcie bazylii, oregano i tymianku praz wino. Wymieszaj, gotuj na średniej mocy kuchenki, mieszając regularnie 10-15 minut, aż pomidory zaczną się rozpadać, a wino odparuje. Posłódź, posól i popieprz do smaku.
Sos wymieszaj z ugotownym makaronem, podawaj z dodtkiem świeżej rukoli i posypne startym serem.
Dziękuje za skorzystanie przepisu! Zajrzyj ponownie na JestPysznie.pl po więcej ;-)