Smażony filet z pstrąga

Pstrąg to smaczna i zdrowa ryba, w dodatku łatwo dostępna i stosunkowo niedroga. Smażony filet z pstrąga to najszybszy i najprostszy sposób na przyrządzenie tej ryby. Wystarczy kilka minut!

Smażony filet z pstrąga

Jak usmażyć pstrąga?

Jeśli nie wiesz jak zabrać się za usmażenie filetów z pstrąga, to wybierz najprostszy możliwy sposób.
Wystarczy obtoczyć filety w mące i usmażyć na złoto na maśle. Wystarczy kilka minut i gotowe. Prościej być nie może. 😉

Do podania wystarczy kawałek pieczywa i ulubiona sałatka.

Smacznego!

Smażony filet z pstrąga

Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 5 min W sumie 10 mins Porcje: 2

Opis

Prosty sposób na usmażenie świeżych filetów z pstrąga lub innej ulubionej ryby.

Składniki

Przygotowanie

  1. Opłucz i osusz filety pstrąga. Posól, a następnie obtocz rybę w mące z obu stron.

  2. Smaż filety na dobrze rozgrzanym maśle zaczynając od strony ze skórą przez 2-3 minuty, następnie około 1-2 minuty z drugiej strony na złoty kolor.

Tagi: smazony filet z pstrąga, smażony pstrąg, jak usmażyć pstrąga, smażona ryba, jak usmażyć rybę na patelni

Zobacz też...