Smażony filet z pstrąga
Pstrąg to smaczna i zdrowa ryba, w dodatku łatwo dostępna i stosunkowo niedroga. Smażony filet z pstrąga to najszybszy i najprostszy sposób na przyrządzenie tej ryby. Wystarczy kilka minut!

Jak usmażyć pstrąga?
Jeśli nie wiesz jak zabrać się za usmażenie filetów z pstrąga, to wybierz najprostszy możliwy sposób.
Wystarczy obtoczyć filety w mące i usmażyć na złoto na maśle. Wystarczy kilka minut i gotowe. Prościej być nie może. 😉
Do podania wystarczy kawałek pieczywa i ulubiona sałatka.
Smacznego!

Smażony filet z pstrąga
Opis
Prosty sposób na usmażenie świeżych filetów z pstrąga lub innej ulubionej ryby.
Składniki
Przygotowanie
-
Opłucz i osusz filety pstrąga. Posól, a następnie obtocz rybę w mące z obu stron.
-
Smaż filety na dobrze rozgrzanym maśle zaczynając od strony ze skórą przez 2-3 minuty, następnie około 1-2 minuty z drugiej strony na złoty kolor.