Print Options:

Smażony filet z pstrąga

Smażony filet z pstrąga
Kuchnia
Time
Czas przygotowania: 5 min Czas gotowania: 5 min W sumie: 10 mins
Porcje 2
Description

Prosty sposób na usmażenie świeżych filetów z pstrąga lub innej ulubionej ryby.

Składniki
  • 2 filety z pstrąga (ze skórą)
  • 3 łyżki masła
  • mąka pszenna
  • sól
Przygotowanie
  1. Opłucz i osusz filety pstrąga. Posól, a następnie obtocz rybę w mące z obu stron.

  2. Smaż filety na dobrze rozgrzanym maśle zaczynając od strony ze skórą przez 2-3 minuty, następnie około 1-2 minuty z drugiej strony na złoty kolor.

Tagi: smazony filet z pstrąga, smażony pstrąg, jak usmażyć pstrąga, smażona ryba, jak usmażyć rybę na patelni

Dziękuje za skorzystanie  przepisu! Zajrzyj ponownie na JestPysznie.pl po więcej ;-)